Ami Cooks

io cucino

פנקייקס

אוגוסט 15, 2007, תחת הנושאים ארוחת בוקר, מתוק  הדפסה הדפסה

מנות: 12 פנקייקס בינוניים

זמן הכנה: 15 דקות

המתכון הזה מבוסס על מתכון מעולה של נירה רוסו. ניתן להכין במגוון של תוספות, יוצא מעולה כל פעם.

המתכון הופיע במקור במוסף "7 ימים" של ידיעות אחרונות. היחסים קצת שונים מהמתכון במקור. שימו לב לטיפים בסוף המתכון.

רכיבים

  • 1 כוס קמח תופח
  • 2 כפות סוכר
  • קורט מלח
  • 4 כפות שמן צמחי (קנולה או תירס)
  • 1 ביצה
  • ½ כוס חלב
  • ½ כוס מי סודה או רוויון
  • טבעת מתכת לטיגון (בקוטר 10 או 15 ס"מ)

תוספות אפשריות

  • 2 כפות שוקולד "מקופלת" מגורר (מצננים את המקופלת במקרר לפני הגירור)
  • 3 כפות פירות יער טריים חתוכים גס (פטל, אוכמניות, תות)
  • 2 כפות פירות מיובשים חתוכים גס (צימוקים, חמוציות)
  • 2 כפות רסק תפוחים או בננה מעוכה.
  • 2 כפות אגוזים קצוצים דק (אגוזי מלך, שקדים, לוז)

הכנה

מערבבים בקערה גדולה את הביצה, השמן, החלב והסודה (או רוויון).
מנפים את הקמח לתוך הקערה עם הנוזלים תוך כדי ערבוב (לא חובה לנפות, אך הדבר מקל על הערבוב ומונע גושים). מוסיפים את הסוכר, המלח והתוספות.
מאוד מומלץ לצנן את הבלילה במקרר לכשעה.

מוציאים את הבלילה מהמקרר. מערבבים היטב. אם הבלילה סמיכה מדי מוסיפים מעט חלב ומערבבים.
מכינים בצד קערית עם שמן צמחי. מחממים מחבת דקה ובעזרת מטלית (או מגבת נייר) טבולה בשמן משמנים את המחבת. יש לשמן כמעט בין כל מחזור של פנקייקים.
בעזרת אותה מטלית משמנים היטב את טבעת המתכת, ומניחים את הטבעת על המחבת.

יוצקים כשליש כוס מהבלילה בעזרת מצקת לתוך הטבעת לגובה של 2 ס"מ (לטבעת נמוכה יוצקים עד מלוא הגובה, בטבעת גבוהה יוצקים כשליש עד חצי).
כשהחלק העליון מתחיל להעלות בועות או כאשר רואים שהלמעלה התחיל להתמצק מרימים את הטבעת (מפרידים עם סכין חד אם בכל זאת נדבק). הופכים את הפנקייק בעזרת מרית, מטגנים כחצי דקה ומסירים מהאש.

הגשה

עורמים את הפנקייק על צלחת, ומניחים חתיכה קטנה של חמאה בין כל פנקייק. מפזרים מעל אבקת סוכר או סירופ מייפל.

שימוש ואחסון

אחסון: את הבלילה ניתן לשמור מספר ימים בכלי אטום במקרר, יש לנער היטב לפני השימוש.
פנקייקם מוכנים ניתן לאחסן בקופסא אטומה במקרר מספר ימים, ולחממם במחבת עם מעט חמאה או אפילו לקלות קלות בטוסטר.

הערות

  • לא לוותר על הטבעת. עם הטבעת הפנקייקים יוצאים גבוהים, תפוחים ואחידים. אין צורך למדוד מצקות ולא יוצאים פנקייקים מעוותים. אני משתמש בטבעת 10 ס"מ (של ביצת עין), אפשר להשתמש בטבעת של 15 ס"מ אם רוצים פנקייקים גדולים.
  • מיתוס ה"הפנקייק הראשון תמיד יוצא מעפאן" לא נכון. אם משתמשים במחבת דקה ומחוממת היטב הפנקייקים יוצאים נפלא מהראשון. אני משתמש במחבת מרובעת לחביתה יפנית, אך כל מחבת דקה טובה למטרה.

הפוסט הזה סגור לתגובות.